[Литература] Леона Стојковска – VII одд.

 

 

„ШТО МЕ ДВИЖИ КОГА СĖ СТОИ“

Нашиот живот многу е шарен,

на секое дете тој му е дарен.

Другарството и љубовта

да царува секој сака

и никој да не е, на голема мака.

 

И ете, се случи со сила на светлината,

овој чуден вирус ни ја помати судбината.

Од исток и запад, север и југ,

секој нека вложи свој максимален труд.

 

Тогаш тежината,

нема да ја чувствуваме

и на секој проблем

пријателски ќе соживуваме.

 

Штом сите заедно

под исто сонце живееме,

ајде тогаш сложно

повторно гласно да запееме:

за пекарите, за докторите и професорите…

 

Ви Благодариме УЧИЛИШТЕ

и ПРОФЕСОРИ смели,

науката покажа дека моќта во знењето се темели.

Во нестандардни услови кон иднината нė насочувате,

и никој несака кон лошото да се сврти,

бидејќи со нашите силни мисли,

ЗЕМЈАТА ЌЕ ПРОДОЛЖИ ДА СЕ ВРТИ.

 

+6