ЈАВЕН ПОВИК

за учество на натпревар PSAT 8/9 (ReadiStep) 2023/2024

Гимназијата АЛГОРИТАМ организира натпревар по предметите англиски јазик и математика (PSAT 8/9 – меѓународен испит по англиски јазик и математика).

Право на учество имаат сите ученици од осмо и деветто одделение.

Сите учесници ќе добијат електронски сертификат за учество. Учениците кои ќе покажат особен успех на натпреварот ќе бидат наградени.

Придобивки за наставниците

· Гимназијата АЛГОРИТАМ за секој професор ќе обезбеди наставни материјали, како и меѓународни стандарди на евалуација по предметите англиски јазик и математика.
· Секој наставник ќе добие електронски сертификат за своето менторство на учениците.

Натпреварот ќе се одржи со физичко присуство во просториите на Гимназија Алгоритам

ГИМНАЗИЈА АЛГОРИТАМ
ул. „Даме Груев“ бр. 16, 6 кат, БЦ Палома Бјанка, Скопје


Краен рок за пријавување на натпреварот:

22.03.2024 година


Начин на пријавување: Директно, со пополнување на електронската пријава во продолжение или електронски преку менторите по англиски јазик и математика на мејл адресата: dimovska1973@gmail.com  со доставување на следните податоци: Име и презиме на ученикот, емајл адреса на ученикотконтакт телефонски број од ученикот и родителотучилиштеодделение и име и презиме на менторот и телефонски број на менторот

 

Ученици кои учествуваат во следниот круг PSAT натпревари:

Превземете ја  табелата на следниот линк-

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1raImyVQGgIueQnwk60w1cnmxygHPo_BnEoUt8rXMAMY/edit#gid=0

 

 


Контакт за дополнителни информации:

проф. Олга Димовска

email:  dimovska1973@gmail.com

тел. +38923116750