[Литература] Катерина Богдановска – IX одд.

Награден конкурс гимназијата Алгоритам

Тема: Што ме движи кога сè стои?

Надеж

Кога времето застанува само надежта останува.

Таа низ секој миг не води и на нашата самодоверба и годи.

Надежта е присутна во секој од нас само треба да ни даде глас.

Таа е тука за сите луѓе без разлика на нивната вера, пол и боја засекогаш во срцето и само твоја.

Мене таа ми дава огромна сила и секогаш ја пречекувам со насмевка мила.

Тука е до последниот миг и секого го остава без здив.

Надежта никого не суди и во сите луѓе верба буди.

Вербата ни дава сила да продолжиме понатаму без оглед на сè.

И тогаш кога сакаме да се откажеме и да речеме дека е крај таа ни дава насмевка на лицето и сјај.

Тогаш знаеме дека не треба од неа да се откажеме и голема сила да покажеме.

Бидејќи само така ќе можеме да докажеме колку ние всушност сме силни.

 

 

+192