[Литература] Дамјан Трпевски – III одд.

„Што ме движи кога сѐ стои?“

 

Пред една година дојде Корона

и оттогаш сите седиме дома.

Училиштето со компјутер го заменивме сите

и сега така ни минуваат дните.

 

Со другарчињата не се дружиме често,

а кога сме заедно меѓу нас има 2 метри растојание место.

И кога сѐ стои,

мене ме движи играта со другарчињата мои.

 

На различни начини ние се дружиме

и само така љубов ќе си пружиме.

Во природа на прошетка одиме

здрав начин на живот водиме.

 

Понекогаш и за игри на таблет има време,

но тоа не треба за зло да ни се земе.

Да се надеваме дека ова побрзо ќе мине

и во нормален живот ќе се вратиме сите.

 

 

 

 

+43