[Литература] Софија Лазаревска -I одд.

Сите сме еднакви

 

 

 

Да се преброиме, еден, два и пет

и ќе биде наш цел свет.

За рака да се фатиме

и од ништо да не се плашиме.

 

 

Омраза да не сееме

и заедно сите да се смееме.

Добрина, љубов и другарство да царува,

и секогаш еднаквост да се јавува.

 

Ние ќе бидеме семејство вредно

и ќе го избришеме се она што е неправедно!

Сите сме еднакви на овој свет

и заедно ќе бидеме како птица во лет.

 

Љубов и правда се нашиот најголем спас

затоа ајде да викнеме сите на целиот глас!

 

Деца со посебни потреби сме ние

затоа луѓе сакајте не вие!

Иако сме само посебни

ние сме многу волшебни.

 

 

 

 

.

 

 

 

+308