[Литература] Мила Боцевска – V одд.

Што ме движи кога сè стои

 

 

 

 

Оваа пандемија, многу е тешка

да носиме маски да не направиме грешка!

Сите празници, дома ги минуваме

со другари и пријатели не ги доживуваме.

 

 

Градинки, училишта, игротеки не се отворени а ние пак сите седиме дома затворени.

никаде не патуваме, ниту надвор од нашата земја, не се радуваме.

 

Но, има и работи што среќна ме прават како што се проектите што ни ги даваат.

Среќна сум во играта со моето маче а тоа уште посреќно ми подава раче.

 

Скокам на трамболина, свирам на виолина,

цртам на платно,

за мама сум срце златно!

 

 

Да возам ролерки многу ми е лесно, да летам по улицата ми е интересно. Ете тоа ме движи, кога се стои

Не сакам грижи, само добро да се брои!

 

 

 

+86