[Литература] Миа Бошева -VII одд.

Што ме движи кога се` стои?

 

 

Што треба да ме движи кога се` стои,

Која работа треба свеотот да ми го обои,

Што да правам кога не знам што да правам,

Не знам за себе си, но на сите совети им давам.

 

Но кога ќе се сетам на работите кои ме прават среќна,

Ќе се прошетам надвор со другарите мои,

Ќе застанам малку и тогаш ќе се сетам,

Дека светот немора да ми стои.

 

Скоја меморија и сеќавање кое го имам,

Сакам да го сочувам, да се потсетам, да го земам,

И секој момент кога ми е убаво да го помнам,

За се` што поминало да не жалам.

 

На крај на краиштата поминува времето,

Еден ден се` ќе биде сменето.

 

 

 

 

 

 

 

 

+98