[Литература] Марија Соколоска – II година

Што ме движи кога се стои

 

Што ме движи кога сè стои,

Тоа е прашање јасно,

Околу нас поставено гласно.

 

Мене ми изгледа важно,

Едноставно но знае да биде и тажно.

 

Дури и кога сè стои

Вербата некако ќе нè спои.

Иако сите затворени дома,

Живеејќи од денес за утре

И наликувајќи на мало кутре.

 

Како во кафез сместени сме сите,

Одбројувајќи да минат дните.

Година изгубивме цела,

Ама сепак се тука нашите дела.

 

Секој ден е приказна своја,

Еликсир на вербата моја.

 

Сите мои пријатели мили

Толку многу ми даваат сили.

Оддалечени како никогаш досега

Изолирани, но секој по пријателства посега.

 

+6