[Литература] Магдалена Севдова – IX одд.

Што ме движи кога се стои

 

Минатата година дојде една тешка сезона,

Која докторите ја нарекоа вирусот корона.

Никој не излегуше надвор од дома,

А најжалното од се некој луѓе паднаа и во кома.

 

Секој најде свое ново хоби,

Од кое што инспирација си доби.

Училиштето си продолжи вешто,

А ние учениците бевме уморни често.

 

Додека сето ова се случуваше,

Тешкотијата да бидеш мотивиран се чивствуваше.

Карантинот премногу не смени,

И секој тоа на свој начин ќе го цени.

 

Короната многу палнови сруши,

И зеде премногу невини души.

За секој различно оваа ситуација дојде,

И се надеваме дека што побрзо ќе пројде.

 

 

 

+66