[Литература] Иво Николовски – I година

Што ме движи кога сѐ стои

 

Еден, два, три,

некој ќе почне да брои.

За да сѐ одговори на прашањето,

– Што ме движи кога сѐ стои?

 

Здравје, љубов, среќа

Разбирање, мир и слога

поддршка и прегратка братска

и бескрајна верба во Бога.

 

Што ме движи кога сѐ стои

Се разбира знаеме, пријатели мои!

Да нема војни, студ и глад

Да се сите сложни како брат со брат.

 

Живееме во едно време

кога баш и не е сѐ така ,,сјајно”.

Но, набрзо сѐ ке помине

И ќе имаме среќен соживот ,,трајно”.

 

Јас сум млад и пишувам како ,,творец”

се движам низ животот како борец.

Се движам и кога сѐ стои,

животот го бојам со најубави бои.

 

 

+50