[Литература] Давор Атанасовски – IX одд

Што ме движи кога се стои?

Секој човек на оваа планета

Има нешто што мрази и сака

Дали добро или лошо

Секому како бумеранг се враќа

 

Биди човек, биди ти

Глава горе, оди право

Не се живее со гнев и лага

Или од едно кажано браво

 

Ако немаш ништо свое

И вербата во свое јас

Секој ќе те понижи и шутне

Бес да пуштиш ни глас

 

Затоа живеам како сакам

Животот на младите останува

Смеј се, радувај се и сакај

Лошото со лошо потонува

 

Што ме движи кога стојам

Запрашајте се сите

Ако не си чесен, вреден и добар

Напразно ти минуваат дните

 

 

 

+2