[Литература] Суела Таири – VI одд.

,,Што ме движи кога сѐ стои‘‘

 

Дискриминација

 

Дискриминација!

Колку тоа грдо звучи,

во денешно време тоа не треба да се случи.

Сите заедно да се избориме за убави работи,

сите сложно да твориме

дискриминацијата да ја обориме.

Место во нашите срца таа нека не зема,

дискриминацијата мора да ја снема.

Животот ни е дар од бога,

па да го минеме во слога.

Животот ни е дар од бога

заедно да сме како брат со брат,

верни и во слога

таа нека не ни стои на пат.

Со неа сме вечно во мракот

па нека не ни стои на прагот.

Срцата наши треба да се чисти

а за вера, нации и бои,

никој нека не мисли.

 

 

 

 

+313