[Литература] Нина Колева – VI одд.

Што ме движи кога се стои?

Мене моето семејство ме движи,
ако некогаш имам мака
моето семејсто ме сфаќа,
и ќе ми помогнат.

Кога треба да помогнам на моето семејство,
правам се што можам,
и ако некогаш јас си кажам дека сум глупава
семејството мое ќе каже дека сум убава,
ако некој ме навредува
моето семејство ќе ми помогне да напредувам.

Ако јас направам грешка
моето семејство ќе ме направи среќна,
и со оваа пандемија
ако имаме една лоша бактерија
и ако се заразиме
ќе си помогнеме за оздравиме.

За време на пандемијата купивме куче
кога кучето беше мало беше како глувче,
и сега порасна и е многу голем,
а пандемијата е суште во подем.

Ако ви кажам за моите авантури со мојата мајка
ќе мислете дека она е преубава бајка.
Мајка ми секогаш ќе ми помогне во лошо и добро време,
и што да се случи ќе ми помогне да се среди.

 

Зошто го сакам моето семејство:
секој ден со моето семејство е игра весела,
ако сум со моето семејството не сум осамена,
значи нема да бидам оставена,
ќе има некој што ми верува.
Јас го сакам моето семејство.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

+102