Hour of code

Светска недела на компјутерските науки!
Гимназија Алгоритам се приклучи на интернационалниот настан #HourOfCode. Настанот се одржува во 180 земји, меѓу кои и во Македонија, во организација на Факултетот за електротехника и информациски технологии. Очекуваме многу возбудливи предизвици и освоени сертификати!

0