ОФИЦИЈАЛНИ РЕЗУЛТАТИ ОД КРЕАТИВНИОТ КОНКУРС „Што ме движи кога сè стои? “

Ви благодариме на сите учесници. До нас пристигнаа преку 500 прекрасни креативни дела кои може да ги видите на страната на ПСУ „Алгоритам“. Доделуваме 24 награда и 33 пофалници:

 

1-5 одд.

1 НАГРАДА во ФИЛМ – Неда Станковска

1 НАГРАДА во ЛИТЕРАТУРА – Теодора Димитровска

1 НАГРАДА во ИЛУСТРАЦИЈА – Калина Буралиева

ГРАН ПРИ – СТЕФАН ПРЕНЏОВ

 

Специјални награди:

За европски вредности: Марта Глигороска

За емоција: Срна Зафировиќ

За уметничко изразување: Ива Смиљковска


6-9 одд.

1 НАГРАДА во ФИЛМ – Ева Атанасова

1 НАГРАДА во ЛИТЕРАТУРА – Вања Петреска

1 НАГРАДА во ИЛУСТРАЦИЈА – Надица Китинова

ГРАН ПРИ – СИМОНА ТАГАРИНСКА

 

Специјални награди:

За европски вредности: Матеа Костадинова

За емоција: Кристијан Калов

За уметничко изразување: Аргентина Бунтеска


1-4 година

1 НАГРАДА во ФИЛМ – Филип Јорданоски

1 НАГРАДА во ЛИТЕРАТУРА – Лука Божинов

1 НАГРАДА во ИЛУСТРАЦИЈА – Драгана Спасева

ГРАН ПРИ – АНАСТАСИЈА ИЛИЕВСКА

 

Специјални награди:

За европски вредности: Александар Бараковски

За емоција: Јована Гичева

За уметничко изразување: Викторија Ѓорѓиевска

 


НАГРАДИ ОД ПУБЛИКА:

 • Анастасија Ѓорчевска – 3770 гласови
 • Матеја Талеска – 1306 гласови
 • Амар Адеми – 631 глас

ПОФАЛНИЦИ

Категорија ФИЛМ

 • Нена Ѓаковска
 • Срна Зафировиќ
 • Јехона Ислами
 • Давид Трајковски
 • Лука Бранѓолица
 • Мануела Лазаревска
 • Ана Малишиќ
 • Максим Филиповски
 • Јован Младеновски
 • Марија Алексовска
 • Анастасија Ѓорѓиевска

 

Категорија ЛИТЕРАТУРА

 • Софија Богдановска
 • Мила Донева
 • Лара Денковиќ
 • Симона Миткова
 • Стефанија Кузмановска
 • Бранкица Цветковска
 • Татјана Јовановска
 • Теодора Тончевска
 • Бојана Спасовска
 • Давид Димитриевски
 • Теодора Прокоповска

 

Категорија ИЛУСТРАЦИЈА

 • Срна Филиповска
 • Ксенија Боцеска
 • Јана Арсова
 • Калина Смилевска
 • Емилија Коруновска
 • Марија Миланова
 • Тина Анѓелиќ
 • Дебора Шурков
 • Мила Пешиќ
 • Леа Јовановиќ Костовска
 • Марија Соколоска

 

Честитки до наградените!