Едукативен центар Алгоритам организира летни целодневни работилници

Едукативен центар Алгоритам организира целодневено летно училиште за основци. Програмата е наменета за деца од 7 до 15 години и ќе се изведува во групи од максимум 15 деца, поделени според возраста и тоа:

 • ученици од 7 до 9 години
 • ученици од 10 до 12 години
 • ученици од 13 до 15 години

Наставата ќе се одвива секој работен ден од понеделник до петок од 8:30 часот до 16:30 часот со вклучен оброк.

Начин на организација

Секој ден се опфатени различни наставни предмети и содржини, а предавањата ќе се одржуваат според финска методологија во современо опремените простории на ПСУ „Алгоритам центар“.

Предности на финска методологија:

 • Мали групи
 • Учење преку практични примери, проекти, соработка
 • Индивидуален пристап
 • Развивање на таленти
 • Комуникација и достапност
 • Дигитализација и користење на најсовремени технологии
 • Демократичност во наставата

Дел од активностите кои ќе се опфатат:

 • Работилница за роботика
 • Летање и програмирање на дрон,
 • Работилници за графички дизајн (изработка на постери и логоа)
 • VR очила со едукативни содржи по предметите географија, биологија и англиски јазик),
 • Работилница за електронска музика
 • Часови по гитара
 • Часови по фотографија
 • Дебатен клуб
 • Ораторство
 • Кретивно пишување
 • Спортски активности (танц, пилатес, јога)
 • Спортови во тимови
 • Експерименти по природни науки (дисекција, создавање сапуни, ботаничка градина)
 • Друштвени игри
 • Рекреативни активности  во природа
 • Работилници за прва помош (во соработка со „Црвен крст“)

Рок за пријавување:  10-ти јуни 2022 година

Почеток:  13-ти јуни

Цена:  4700 денари/неделно (минимална уплата за две недели)


Контакт информации:

e-mail: info@algoritam.mk

Телефон: 076/339-428

Адреса:  ул. „Даме Груев“ бр. 16, БЦ Палома Бјанка, 6-ти кат, 1000 Скопје


Податоци за уплата:

 •     Име на примач: Едукативен центар Алгоритам;
 •     Банка на примач: Комерцијална банка;
 •     Цел на дознака:  Летни работилници;
 •    Жиро-сметка:  300000001009418;