Матурска Прослава 2019

Матурантите на својата матурска прослава ги изненадија професорите со плакети во знак на благодарност. Овие последните заеднички моменти ...

Read More

ПРВО МЕСТО на државниот натпревар по физика

Гимназија Алгоритам и честита на нашата ученичка Бисера Јаневска за освоеното ПРВО МЕСТО на државниот натпревар по физика со освоени макс...

Read More

ВТОРА НАГРАДА на ДРЖАВНИОТ НАТПРЕВАР по биологија

Јована Божиновска повторно не’ израдува со награда. Откако успешно ги помина општинскиот и регионалниот натпревар, таа освои ВТОРА НАГР...

Read More

ВТОРО МЕСТО на регионалниот натпревар по англиски јазик

Никола Миноски повторно не’ израдува со награда. Овој пат, тој освои ВТОРО МЕСТО на регионалниот натпревар по англиски јазик. Му честита...

Read More

Отворен ден

На 29.5.2019 година се одржа Отворен ден во Гимназија Алгоритам. За време на отворениот ден, учениците одржаа работилници каде презентираа екс...

Read More

Освоена награда на Општинскиот натпревар по прва помош

На 29.5.2019 година се одржа Општински натпревар по прва помош организиран од страна на Црвен крст на Р. Македонија, Општинска организација Цен...

Read More

Работилница за анимирани карактери

Му се заблагодаруваме на Димитар Чакар што беше гостин-предавач и одржа одлична работилница за креирање на анимирани карактери. Учениците...

Read More

Освоена награда за иновација од Фонд за иновации и технолошки развој

Фондот за иновации и технолошки развој вчера одржа доделување на награди, т.е. парична поддршка за реализирање на идеи-иновации доставени з...

Read More

Свечено доделување на награди во Град Скопје за најдобрите ученици

На 13.6.2019 година во Град Скопје се одржа свечено доделување на награди за најдобрите ученици на регионалните натпревари во учебната 2018/2019 го...

Read More