КИНОФЕСТ АЛГОРИТАМ 2018

КИНОФЕСТ АЛГОРИТАМ 2018 УЧИЛИШТЕН ФЕСТИВАЛ НА КРАТКИ ФИЛМОВИ Во соработка со продукциската куќа „Наше Маало“, Гимназијата „Алгоритам“ ра...

Read More

НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА НАЈКРЕАТИВЕН ЕСЕЈ

НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА НАЈКРЕАТИВЕН ЕСЕЈ

Read More

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА КОНКУРСОТ ЗА НАЈКРЕАТИВЕН ЕСЕЈ

Почитувани, По извршената селекција на пристигнатите есеи, стручното жири го објавува потесниот список на ученици кои ќе бидат повикани во...

Read More

Резултати кинофест 2018

РЕЗУЛТАТИ ОД НАГРАДНИОТ КОНКУРС ЗА КРАТОК ФИЛМ кинофест 2018 Почитувани, ученици и ментори, учесници на фествалот за краток филм “КИНОФЕС...

Read More

Резултати PSAT 8/9

  Индивидуалните резултати за сите учесници на натпреварот ќе бидат доставени до менторите од училиштата.    

Read More

CINEMAFEST ALGORITAM 2009

CINEMAFEST ALGORITAM 2009 SHORT FILMS SCHOOLFEST PHS “ALGORITAM” announces: AWARD COMPETITION  for making a short film   All primary school students in the Republic of Macedonia have the right to participate   Application rules: Participants of the...

Read More

Training – Contemporary and creative methods and learning techniques

Training  Contemporary and creative methods and learning techniques   Ladies and Gentleman, The Educational Center ALGORITHAM CENTER is the first accredited provider of training for professional development of teaching staff by the Ministry of Educa...

Read More