Работилница за анимирани карактери

Му се заблагодаруваме на Димитар Чакар што беше гостин-предавач и одржа одлична работилница за креирање на анимирани карактери. Учениците...

Повеќе детали

Отворен ден

На 29.5.2019 година се одржа Отворен ден во Гимназија Алгоритам. За време на отворениот ден, учениците одржаа работилници каде презентираа екс...

Повеќе детали

Матурска Прослава 2019

Матурантите на својата матурска прослава ги изненадија професорите со плакети во знак на благодарност. Овие последните заеднички моменти ...

Повеќе детали

Високи постигнувања на PSAT 10 на учениците на Алгоритам

[PSAT 10] Честитки до нашите ученици Јована Божиновска, Марина Спанчевска и Калина Нацка за постигнатите одлични резултати на меѓународниот и...

Повеќе детали

Претстава – Емигрант

Им благодариме на сите што вчера присуствуваа на десеттата јубилејна претстава на Драмската секција на Гимназија Алгоритам. И оваа година ...

Повеќе детали

Доделување награди на победниците на Кинофест 2019

Им честитаме за постигнатиот успех и им се заблагодаруваме на сите ментори и ученици што беа дел од овој натпревар.

Повеќе детали

Час во ботаничка градина

Учениците од прва година имаа можност да слушаат предавање во Ботаничката градина Скопје. Им благодариме на вработени што ни излегоа во пр...

Повеќе детали

Презентација на ФИНКИ за учениците од прва година

Им благодариме на вработените од Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство за гостопримството и одржанато предавање на...

Повеќе детали

Електронска припрема за „Квиз на Пари”

Со помош на апликациите за електронско учење, Moodle и Kahoot, кои се користат во Гимназија Алгоритам се привршува втората фаза од натпреварот „Е...

Повеќе детали